Fiskalizacija u RH

 

Fiskalizacija u RH – Osmi bit na sastanku sa PU – kolovoz 2012

 

Dana 02.08.2012.g. prisustvovali smo sastanku u HGK na kojem su bili predstavnici Porezne uprave, FINA-e i programskih kuća, a na temu informatičkog dijela prijedloga Zakona o fiskalizaciji.

Najvažniji zaključak je da Prijedlog Zakona ne predviđa dodatna ulaganja u novu informatičku opremu već će biti potrebno kupiti od FINA-e digitalni certifikat za elektroničko potpisivanje računa kojim će se služiti program instaliran na POS blagajni u svrhu komunikacije s Poreznom upravom.
Predviđeno rješenje je značajno naprednije rješenje od onih u zemljama regije.

Osmi BiT će i nadalje kontinuirano surađivati s Poreznom upravom i FINA-om te raditi na tome da zahtjeve PU implementira u programsko rješenje Times Integrator, međutim, moramo napomenuti da je i ovoga puta zakonodavac isforsirao sve rokove pa tako demo certifikat možemo preuzeti u rujnu, ali pravo testiranje u testnom okruženju Porezne uprave predviđa se tek u prosincu, a primjena Zakona je već od 1.1.2013.
I dalje stoji činjenica da će korisnik, osim kupnje digitalnog certifikata od FINA-e, morati imati Internet vezu za komunikaciju s Poreznom upravom.
Svi korisnici Times Integratora sa potpisanim ugovorom o održavanju, dobit će verziju prilagođenu zahtjevima Zakona u okviru samog ugovora, bez posebne naknade.

Comments are closed.