VAUČERI ZA DIGITALIZACIJU

Krajem prvog kvartala 2023. očekuje se objava poziva “Vaučeri za digitalizaciju“ namijenjenim malim i srednjim poduzećima (MSP) u vrijednosti 9,95 milijuna eura.

Vaučeri služe kao potpora za digitalizaciju poslovnih modela poduzeća. Poduzetnicima će pružiti podršku u poslovanju uvođenjem novih ili poboljšanja postojećih poslovnih procesa u prodaji, marketingu, ljudskim resursima, zalihama, skladištu, financijskom upravljanju, strateškom odlučivanju i dr.

U nastavku donosimo pet vaučera kojima se može financirati digitalna transformacija poslovanja:

1. Vaučer za digitalni marketing

Izrada web stranica, izrada i testiranje mobilnih aplikacija, uporaba podataka za poboljšanje interakcije s kupcima, izrada online trgovina i platformi za rezervacije.

2. Vaučer za poboljšanje digitalnih vještina

Edukacija stručnjaka za dizajn softvera, umjetnu inteligenciju i sigurnost, zatim edukacija stručnjaka za upravljanje podacima i razvoj novih digitalnih vještina u vezi s računarstvom u oblaku te osposobljavanje koje uključuje prekvalifikaciju i usavršavanje radne snage u pogledu usvajanja digitalnih vještina.

3. Vaučer za strategiju digitalne transformacije

Izrada strategije digitalne transformacije, opći troškovi, vanjske usluge.

4. Vaučer za razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga

Istraživački i razvojni pilot-projekti za uvođenje složenih digitalnih proizvoda i usluga, npr. razvoj rješenja za Industriju 4.0, mrežnih sustava i procesa, Interneta stvari (engl. Internet of Things), pametnih usluga, automatizacije, projekata koji uključuju velike podatke (engl. Big Data), simulacijskih modela, virtualne i proširene stvarnosti, ugrađenih sustava

5. Vaučer za kibernetičku otpornost

Izrada sigurnosnih i tehničkih izvješća, provjera propusnosti

Comments are closed.